Appelsiini-pistaasi-kardemummakakku
OHJE:
Kuumenna kiertoilmauunissa 180 asteeseen, voitele noin litran suuruinen vuoka ja vuoraa se leivinpaperilla.
Kaada Almond Breeze -juoma astiaan ja lisää omenaviinietikka. Sekoita ja laita sivuun kymmeneksi minuutiksi, kunnes neste on juoksettunutta.
Sekoita jauhetut pellavansiemenet kuuteen ruokalusikalliseen vettä ja anna seoksen turvota.
Murskaa pistaasit monitoimikoneessa hienoksi jauhoksi.
Poista siemenet kardemummapalosta ja jauha ne hienoksi jauheeksi survimella ja morttelissa.
Lisää jauhetut mantelit ja pistaasit suureen kulhoon ja siivilöi joukkoon jauhot. Lisää vielä leivinjauhe ja ruokasooda. Sekoita.
Lisää sokeri, klementiinin/appelsiinin kuori ja jauhettu kardemumma. Sekoita.
Tee kuiva-aineiden keskelle kuoppa ja kaada siihen oliiviöljy, mantelimaito, pellavaseos ja omenaviinietikka. Sekoita, kunnes taikina on tasaista.
Lusikoi taikina vuokaan, ja aseta vuoka uunin keskitasolle. Paista 40 minuuttia kunnes pinta on kullanruskea ja kimmoisa.
Kakun ollessa uunissa valmista kuorrute. Lisää kattilaan tomusokeria ja klementiini- tai appelsiinimehua. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes tomusokeri on sulanut.
Ota valmis kakku uunista. Anna jäähtyä. Älä poista kakkua vuoasta.
Painele cocktailtikulla kakkuun reikiä ja kaada päälle kuorrute. Ripottele kakun päälle noin 20 grammaa pilkottuja pistaaseja. Jätä kakku vuokaan jäähtymään.
Säilytä ilmatiiviissä pakkauksessa ja syö kolmen päivän sisällä.
AINEKSET:
150 ml makeuttamatonta Almond Breeze -juomaa
1 rkl omenaviinietikkaa
2 rkl jauhettuja pellavansiemeniä
6 rkl vettä
150 g gluteenitonta jauhoseosta
100 g mantelirouhetta
100 g fariinisokeria
50 g hienoksi jauhettua pistaasia
80 ml kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
4 klementiinin tai 2 appelsiinin kuorta
½ tl jauhettua kardemummaa
KUORRUTE:
90 ml 4 klementiinin tai 2 appelsiinin mehua
110 g tomusokeria
PÄÄLLE:
20 g hienoksi rouhittua pistaasipähkinää