Mac & Cheese -palat

OHJE:

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Voitele muffinivuoka vuokasprayllä.

Keitä makaronit suolatussa vedessä paketin ohjeiden mukaan. Valuta ja laita sivuun odottamaan.

Tee kastike sulattamalla ensin voi keskikokoisessa kattilassa keskilämmöllä. Vatkaa joukkoon jauhot ja keitä 2 minuuttia. Vatkaa sitten mantelijuoma vähitellen joukkoon. Lisää suola ja pippuri. Kiehauta ja hämmennä samalla. Anna kiehua hiljalleen noin minuutti, ja hämmennä jatkuvasti, kunnes kastike sakeutuu. 

Pienennä miedolle keskilämmölle. Lisää juustoraaste 1,25 dl kerrallaan ja hämmennä, kunnes kukin juustoerä on sulanut ja sekoittunut täysin joukkoon. Lisää keitetty makaroni juustokastikkeeseen. Sekoita huolellisesti.

Nosta n. 1 rkl juustomakaroniseosta jokaiseen muffinivuoan aukkoon. Täytä aukot täyteen asti. Ripottele jokaisen juustomakaronimuffinin päälle noin 1/2 tl panko-korppujauhoja.

Paista 18–20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kevyesti kullanruskeita.

Anna seistä vuoassa 10 minuuttia ja irrota muffinit sitten reunoilta veitsen avulla. Nosta muffinit vuoasta haarukalla ja aseta tarjoiluastiaan. Tarjoile karpalokastikedipin kanssa.

Tässä reseptissä käytetään makeuttamatonta Almond Breeze -juomaa.
Jaa ja tulosta resepti

TARVITSET:

24 muffinin minimuffinivuoka

 

AINEKSET:

(24 kpl)

3,5 dl kypsentämätöntä makaronia

0,5 l makeuttamatonta Almond Breeze® -juomaa

3 rkl voita tai maidotonta voita

4 rkl vehnäjauhoja

3,75 dl raastettua cheddaria tai haluttaessa vegaanista juustoa

1/4 tl muskottipähkinää

1/4 tl suolaa

1/4 tl pippuria

65 ml panko-korppujauhoja

karpalokastiketta tarjoilua varten