Malesialaiset nuudelit
Nopea, maukas ja helppo vegaaninen ateria. Luo itse malesialaistyylinen currytahna ja saat raikkaan nuudelikulhon, joka on täynnä makua ja rapeutta.
Currytahna – ohje:
Leikkaa ensin sitruunaruohon varren päät ja poista ulommat lehdet. Pilko sitten kolmeen osaan.
Lisää inkivääri, chili, sitruunaruoho, valkosipuli, salottisipuli, tuore korianteri, tamarinditahna, jauhettu kurkuma ja rypsiöljy monitoimikoneeseen (jos monitoimikoneeseesi kuuluu pieni kulho, käytä sitä). Soseuta tahnaksi.
Wokki – ohje:
Kuumenna 1 rkl rypsiöljyä wokkipannussa ja lisää currytahna, sekoita ja paista muutama minuutti, ennen kuin lisäät viipaloidun salottisipulin. Sekoita salottisipuli tahnaan ja anna pehmetä hieman.
Lisää sitten viipaloitu maissi, pak choi, punainen paprika ja viipaloituja sokeriherneitä. Sekoita ja kypsennä kaikkia vihanneksia muutaman minuutin ajan, kunnes currytahna on sekoittunut vihanneksiin.
Kaada makeuttamatonta Almond Breeze –juomaa ja sitten kiehuvaa vettä pannuun. Sekoita. Lisää kookosrasva, kaffirlimetinlehdet ja paista muutama minuutti, kunnes kookosrasva on sulanut. Lisää tamari ja kaada joukkoon limemehu. Sekoita ja lisää sitten riisinuudelit. Sekoita ja paista kunnes nuudelit ovat kuumia.
Viimeistele limetin mehun, tuoreella korianterilla, chiliviipaleiden ja muutaman pienen pak choi -lehden kanssa.
AINEKSET:
CURRYTAHNA:
30 g inkivääriä pilkottuna
½ punainen chili pilkottuna
1 sitruunaruohon varsi
2 valkosipulinkynttä
1 salottisipuli pilkottuna
kourallinen tuoretta korianteria
1 tl tamarinditahnaa
1 tl jauhettua kurkumaa
2 rkl rypsiöljyä
WOKKI:
1 rkl rypsiöljyä
currytahna (ainekset ylempänä)
1 salottisipuli hienonnettuna
60 g baby maissia puolitettuna pituussuunnassa
1 pak choin vaalea osa pilkottuna, säästä lehdet myöhemmäksi
1 punainen paprika pilkottuna
60 g sokeriherneitä pilkottuna
200 ml makeuttamatonta Almond Breeze –juomaa
200 ml kiehuvaa vettä
50 g kookosrasvaa
2 kaffirlimetinlehteä
1 rkl tamaria
puolikkaan limen mehu
2 x 150 g pakettia riisinuudeleita
TARJOILUUN:
½ lime
tuoretta korianteria
punaista chiliä pilkottuna
pak choin lehdet