Mausteinen pinaatti-perunapannu

OHJE:

Kiehauta iso kattilallinen vettä ja lisää perunat. Keitä 10 minuuttia. Tarkista perunoiden kypsyys veitsellä tai haarukalla. Valuta vesi pois kattilasta ja laita kattila perunoineen sivuun odottamaan.

Lisää kaksi ruokalusikallista öljyä tilavaan paistinpannuun ja lisää kumina ja sinapinsiemenet. Paista 2 minuuttia kunnes mausteista tulee voimakas tuoksu. Lisää seuraavaksi sipulit ja kypsennä, kunnes sipuli alkaa pehmetä.

Lisää kurkuma, jauhettu kaneli, inkivääri, valkosipuli ja tomaattipyree, ja sekoita. Lisää sitten loput öljystä ja keitetyt perunat, vähennä lämpöä ja sekoita perunoita mausteseoksessa, kunnes ne ruskistuvat.

Kaada sekaan makeuttamatonta Almond Breeze -juomaa, lisää kasvisliemikuutio ja suola. Sekoita. Lisää pinaatti, sekoita ja anna seoksen keittyä, kunnes pinaatti pehmenee.

Tarjoile heti.

Säilytä ilmatiiviisti pakattuna jääkaapissa 2 päivää.

Tässä reseptissä käytetään makeuttamatonta Almond Breeze -juomaa.
Jaa ja tulosta resepti

AINEKSET:

700 g pestyjä, paloiteltuja perunoita

3 rkl öljyä

1 ½ tl kuminaa

1 teelusikallinen mustia sinapinsiemeniä (jos löytyy kaapista)

1 iso sipuli hienonnettuna

½ tl jauhettua kurkumaa

1 ½ tl jauhettua kanelia

noin 2 ½ cm tuoreen inkiväärin pala raastettuna

3 valkosipulinkynttä murskattuna

2 rkl tomaattipyreetä

150 ml makeuttamatonta Almond Breeze -juomaa

½ kasvisliemikuutio tai 1 tl kasvisfondia

100 g pinaattia

½ teelusikallista suolaa

TARJOILUUN:

chilihiutaleita