Paahdettu myskikurpitsa-kastanjarisotto

Tämä vegaaninen paahdettu myskikurpitsa-kastanjarisotto on täynnä syksyisiä värejä ja makuja, ja lämmittää kylminä iltoina.

OHJE:

Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

Kuori ja paloittele ¾ myskikurpitsasta suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Viipaloi jäljelle jäänyt kurpitsa puoliympyröiksi. Aseta myskikurpitsan palat leivinpaperille, pirskota päälle hieman öljyä ja paahda uunissa 20 minuuttia. Lisää salvianlehdet 20 minuutin kuluttua ja paahda vielä 10 minuuttia.

Lisää kasvisliemi kiehuvaan veteen.

Sillä välin, kun kurpitsa paahtuu, kuumenna ruokalusikallinen rypsiöljyä isossa paksupohjaisessa pannussa keskilämmöllä. Lisää salottisipulit ja selleri. Paista varovasti 8–10 minuuttia sekoitellen, kunnes sipuli ja selleri alkavat pehmetä.

Lisää riisi ja sekoita pari minuuttia, kunnes se on sekoittunut pehmenneisiin vihanneksiin. Kaada asteittain kasvisliemi pannulle. Sekoita kunnes neste on imeytynyt ja lisää vasta sitten lientä. Kaada noin puolivälissä joukkoon valkosipuli ja kuivattu salvia. Jatka sekoittamista.

Lisää risottoon ¾ kypsennetystä kurpitsasta ja karkeasti pilkotut kastanjat. Sekoita ja murskaa kurpitsan palat lusikan kääntöpuolella, kun se jatkaa kypsymistä.

Kaada makeuttamaton Almond breeze -juomaa vähitellen riisin joukkoon ja anna sen imeytyä ennen kuin laitat lisää. Ripottele joukkoon ravintohiivaa ja mausteita sekä loput myskikurpitsan palat (varaa viipaleet tarjoiluun). Risoton valmistuminen kestää noin 25 minuuttia.

Ennen tarjoilua paahda kurpitsansiemeniä kuivalla paistinpannulla 3–4 minuuttia sekoittaen etteivät siemenet tartu tai pala.

Tarjoile myskikurpitsa-kastanjarisotto jäljellä olevien myskikurpitsaviipaleiden, tuoreiden salvianlehtien ja paahdettujen kurpitsansiementen kanssa.

Risotto säilyy ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa 2 päivää. Risoton voi myös pakastaa.

Tässä reseptissä käytetään makeuttamatonta Almond Breeze -juomaa.

Jaa ja tulosta resepti

AINEKSET:

(4 annosta)

1½ rkl rypsiöljyä

400 ml makeuttamatonta Almond Breeze® -juomaa

1 keskikokoinen myskikurpitsa

150 g Arborio risottoriisiä

2 salottisipulia hienonnettuna

1 sellerin varsi hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 tl kuivattua salviaa

90 g kastanjoita

800 ml – 1 l kasvislientä (1 kuutio tai 4 tl kasvisliemijauhetta)

2 rkl ravintohiivaa

ripaus mustapippuria

½ teelusikallinen suolaa

1 rkl kurpitsansiemeniä

10 tuoretta salvian lehteä

Valmisteluaika: 15 min

Kokkausaika: 50 min