Porkkanakakku
OHJE:
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Laita chiansiemenet kulhoon ja lisää 165 ml vettä. Anna vaikuttaa 20 minuuttia, kunnes siemenet muodostavat geelin nesteen kanssa.
Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Vuoraa 3 kappaleen 20 cm kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele ne kevyesti kookosöljyllä.
Sulata kookosöljy miedolla lämmöllä ja laita sivuun.
Siivilöi jauhot ja jauhetut mantelit isoon kulhoon. Lisää kookossokeri, muskottipähkinä ja kaneli. Sekoita.
Laita tehosekoittimeen chiansiemenet ja 50 ml Original Almond Breeze®, sekoita tasaiseksi.
Vatkaa erillisessä kulhossa munat, 325 ml Original Almond Breeze® ja omenaviinietikka. Lisää tasaiseksi sekoitetut chiansiemenet, kookosöljy, porkkanaraaste sekä appelsiinimehu ja -kuori. Vatkaa, kunnes kaikki ainekset ovat sekoittuneet. Kaada nyt kosteat ainekset kuivien joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Jaa seos tasaisesti kolmeen kakkuvuokaan.
Aseta kakut uunin keskitasolle ja paista 30-35 minuuttia, kunnes kakut ovat kullanruskeita ja kypsiä.
Sulata kookosöljy varovasti kanelikuorrutusta varten, laita sivuun ja anna jäähtyä hieman. Laita kaikki muut ainekset ja jäähtynyt kookosöljy monitoimikoneeseen tai käytä vispilää. Sekoita kaikki ainekset keskenään, lusikoi kulhoon ja anna jähmettyä jääkaapissa 30 minuuttia.
Kun kakut ovat kypsiä, poista ne uunista ja anna jäähtyä kokonaan.
Ota kanelikuorrutus jääkaapista ja levitä se paksusti kakkukerrosten väliin ja päälle. Koristele mantelirouheella ja raastetulla appelsiininkuorella.

AINEKSET:
KAKKU:
375 ml Original Almond Breeze®-juomaa
420 g mantelirouhetta
360g gluteeniton leivinjauhetta / ta jauhoseosta
300 g kookossokeria
4 kananmunaa
75 g kookosöljyä
4 rkl chiansiemeniä ja 165 ml vettä
3 tl omenaviinietikkaa
2–3 tl kanelia
1/2 tl muskottipähkinää
300 g porkkanaraastetta
1 appelsiinin mehu ja kuori
KANELIKUORRUTUS:
350 ml kookoskermaa
2 rkl kookossokeria
20 g kookosöljyä
4 rkl cashewpähkinävoita
¼ tl kanelia
1 appelsiinin kuori
¼ appelsiinin mehu
KORISTELUUN:
appelsiinin kuorta