Kurpitsapullat hunaja-kanelivoilla

OHJE:

Lämmitä mantelijuomaa varovasti kattilassa (älä ylikuumenna, sillä ylikuumennus tappaa hiivan). Lisää sokeri ja hiiva. Anna seistä pari minuuttia, kunnes se vaahtoutuu.

Sekoita hiivaseos, voi, kurpitsa ja suola hyvin keskenään. Lisää jauhot vähitellen ja vaivaa keskihitaalla nopeudella sähkövatkaimella, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Sammuta vatkain ja anna taikinan levätä 3–5 minuuttia. Jatka taikinan vaivaamista keskihitaalla nopeudella vielä 5 minuuttia tai kunnes taikina on pehmeää ja tasaista. Jos se tuntuu liian löysältä, lisää jauhoja ruokalusikallinen kerrallaan.

Siirrä taikina suureen voideltuun kulhoon. Peitä kulho muovikelmulla ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi, noin 45 minuutista tuntiin.

Lyö taikina kasaan ja pyöräytä se kevyesti jauhotetulle työtasolle. Jaa taikina 12 samankokoiseen palaan ja pyöritä ne pulliksi. Litistä jokaista pullaa hieman kämmenelläsi. Tee veitsellä pulliin 8 viiltoa, jotta saat niistä kurpitsan mallisia, mutta varo tekemästä viiltoja aivan keskelle asti. Peitä ja anna pullien nousta kaksinkertaisiksi, noin 45 minuutista tuntiin.

Lämmitä uuni sillä välin 175 asteeseen. Paina jokaisen pullan keskelle keittiövälineen varrella tai sormella painauma ”kurpitsan vartta” varten. Vatkaa kuorrutuksen ainekset pienessä kulhossa ja voitele pullat sillä. Paista 15–20 minuuttia tai kunnes pullat ovat kullanruskeita. Aseta jokaisen pullan painaumaan pekaanipähkinän viipale.

Hunaja-kanelivoi – ohje:

Vatkaa voita sähkövatkaimella kulhossa 30 sekuntia tai kunnes se on vaaleaa. Lisää hunaja ja kaneli, ja vatkaa hyvin noin 1–2 minuuttia, kunnes voi on kevyttä ja kuohkeaa. Tarjoile välittömästi tai säilytä peitettynä jääkaapissa enintään viikon ajan. Nosta kanelivoi huoneenlämpöön ennen tarjoilua.

Tarjoa pullat lämpiminä kanelivoin kanssa.

Tässä reseptissä käytetään makeuttamatonta Almond Breeze -juomaa.
Jaa ja tulosta resepti

AINEKSET:

(12 pullaa)

1 pakkaus (2 1/4 tl) pikahiivaa

250 ml hieman lämmitettyä makeuttamatonta Almond Breeze® -juomaa

50 g taloussokeria

45 g sulatettua suolatonta voita

115 g kurpitsasosetta (voit käyttää myös survottua myskikurpitsaa)

1 tl suolaa

475 g puolikarkeita vehnäjauhoja

viipaloituja pekaanipähkinöitä koristelua varten (“kurpitsan varret”)

KUORRUTUS:

3 rkl makeuttamatonta Almond Breeze -juomaa

1 rkl hunajaa

1 rkl öljyä

HUNAJA-KANELIVOI:

115 g huoneenlämpöistä voita (voit käyttää tarvittaessa kasvipohjaista levitettä!)

65 ml hunajaa

1 tl jauhettua kanelia