Pumpkin S’mores
VALMISTUS:
- Lämmitä uuni 180 °C-asteeseen. Voitele donitsivuoka kevyesti vuokaspraylla. Laita sivuun odottamaan.
- Yhdistä mantelimaito ja etikka pienessä kulhossa ja sekoita kevyesti. Laita 8–10 minuutiksi sivuun odottamaan ja anna seoksen juoksettua.
- Siivilöi keskikokoiseen kulhoon jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola, kurpitsapiirakkamauste ja kaneli. Vatkaa eri kulhossa yhteen kurpitsasose, sokeri, vaahterasiirappi, kookosöljy, vaniljauute ja mantelimaitoseos.
VALMISTUS (JATKUU):
- Lisää kostea seos kuivaan seokseen ja sekoita varovasti juuri ja juuri sekaisin. Älä sekoita liikaa. Taikinasta tulee paksua. Pursota taikina donitsivuoan voideltuihin aukkoihin noin 2/3–3/4 aukkojen korkeudesta.
- Paista 10 minuuttia tai kunnes donitsit ovat kevyesti kullanruskeita ja kimmoisia. Anna jäähtyä 5 minuuttia ennen kuin irrotat ne vuoasta ja siirrät ne ritilälle jäähtymään kunnolla.
- Levitä jokaiselle donitsille paksu kerros vaahtokarkkilevitettä ja paahda kevyen kultaiseksi kaasupolttimella.
- Ripottele päälle keksimuruja ja tarjoile!
Tässä reseptissä käytetään makeuttamatonta Almond Breeze -juomaa.
Jaa ja tulosta resepti
Kurpitsaiset S’mores-donitsit
(Ohjeesta saa 6 donitsia)
Tarvitset: 1 x 6 donitsin donitsivuoan
Ruoanlaittoon tarkoitetun kaasupolttimen
AINEKSET:
Donitsit:
80 ml Almond Breeze Unsweetened® -juomaa
1/2 tl omenasiiderietikkaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 tl kurpitsapiirakkamaustetta (voit käyttää vaihtoehtoisesti 1/4 tl muskottipähkinää ja 3/4 tl jauhettua inkivääriä)
1 tl jauhettua kanelia
1,25 dl pelkkää kurpitsasosetta
65 ml taloussokeria
2 rkl sulatettua kookosöljyä
1 tl vaniljauutetta
AINEKSET (JATKUU):
S’mores-donitsien päälliset:
2,5 dl vaahtokarkkilevitettä (Marshmallow Fluff)
3-4 Digestive-keksiä murustettuna