Pumpkin S’mores

VALMISTUS:

  1. Lämmitä uuni 180 °C-asteeseen. Voitele donitsivuoka kevyesti vuokaspraylla. Laita sivuun odottamaan.
  2. Yhdistä mantelimaito ja etikka pienessä kulhossa ja sekoita kevyesti. Laita 8–10 minuutiksi sivuun odottamaan ja anna seoksen juoksettua.
  3. Siivilöi keskikokoiseen kulhoon jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola, kurpitsapiirakkamauste ja kaneli. Vatkaa eri kulhossa yhteen kurpitsasose, sokeri, vaahterasiirappi, kookosöljy, vaniljauute ja mantelimaitoseos.

 

VALMISTUS (JATKUU):

  1. Lisää kostea seos kuivaan seokseen ja sekoita varovasti juuri ja juuri sekaisin. Älä sekoita liikaa. Taikinasta tulee paksua. Pursota taikina donitsivuoan voideltuihin aukkoihin noin 2/3–3/4 aukkojen korkeudesta.
  2. Paista 10 minuuttia tai kunnes donitsit ovat kevyesti kullanruskeita ja kimmoisia. Anna jäähtyä 5 minuuttia ennen kuin irrotat ne vuoasta ja siirrät ne ritilälle jäähtymään kunnolla.
  3. Levitä jokaiselle donitsille paksu kerros vaahtokarkkilevitettä ja paahda kevyen kultaiseksi kaasupolttimella.
  4. Ripottele päälle keksimuruja ja tarjoile!
Tässä reseptissä käytetään makeuttamatonta Almond Breeze -juomaa.
Jaa ja tulosta resepti

Kurpitsaiset S’mores-donitsit

(Ohjeesta saa 6 donitsia)

 

Tarvitset: 1 x 6 donitsin donitsivuoan

Ruoanlaittoon tarkoitetun kaasupolttimen

 

AINEKSET:

Donitsit:

80 ml Almond Breeze Unsweetened® -juomaa

1/2 tl omenasiiderietikkaa

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1/4 tl ruokasoodaa

1/2 tl suolaa

1 tl kurpitsapiirakkamaustetta (voit käyttää vaihtoehtoisesti 1/4 tl muskottipähkinää ja 3/4 tl jauhettua inkivääriä)

1 tl jauhettua kanelia

1,25 dl pelkkää kurpitsasosetta

65 ml taloussokeria

2 rkl sulatettua kookosöljyä

1 tl vaniljauutetta

 

AINEKSET (JATKUU):

S’mores-donitsien päälliset:

2,5 dl vaahtokarkkilevitettä (Marshmallow Fluff)

3-4 Digestive-keksiä murustettuna