Paahdettu valkosipuli-myskikurpitsakeitto

OHJE:

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Leikkaa valkosipulista neljännes pois lakkina, jotta saat itse valkosipulin näkyviin. Poista siemenet kummastakin myskikurpitsan puolikkaasta. Huuhtele siemenet puhtaiksi ja ripottele niille suolaa, pippuria ja lorauta hieman oliiviöljyä. Laita sivuun odottamaan.

Täytä myskikurpitsa valkosipulilla ja timjamilla, ja lisää reilu ripaus suolaa, pippuria sekä oliiviöljyä. Aseta myskikurpitsa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille leikattu pinta alaspäin. Paista 45 minuuttia, kunnes myskikurpitsa on pehmeä. Kun paistoaikaa on jäljellä 15 minuuttia, lisää myskikurpitsan siemenet pellille ja paista rapeiksi.

Ota pois uunista ja poista sipuli ja timjami myskikurpitsasta. Kaavi kurpitsaliha tehosekoittimeen ja purista joukkoon myös kaikki valkosipulinkynnet. Irrota timjaminlehdet varsista ja heitä nekin joukkoon. Lisää kasvisliemi, mantelimaito ja ravintohiiva (jos käytät) ja sekoita silkinpehmeäksi. Kaada kattilaan, kuumenna hyvin ja mausta oman maun mukaan. 

Kun keitto on lämmintä, kaada se kulhoihin ja lisää päälle paahdettuja myskikurpitsan siemeniä, kookoskermaa, oliiviöljyä ja tuoretta timjamia. Tarjoile tuoreen leivän kanssa ja nauti!

Tässä reseptissä käytetään makeuttamatonta Almond Breeze -juomaa.
Jaa ja tulosta resepti

AINEKSET:

1 myskikurpitsa puolitettuna

1 kokonainen valkosipuli

7–10 tuoretta timjaminoksaa

250 ml kasvislientä

170ml Almond Breeze Unsweetened® -juomaa

2 rkl ravintohiivaa (valinnainen)

suolaa ja pippuria

VALINNAISET PÄÄLLISET:

kookoskermaa

myskikurpitsan siemeniä

chilihiutaleita

oliiviöljyä