Suklaa-suolakaramelli mantelivoitäytteellä
Herkuttele näillä suolakaramellisilla mantelivoisuklailla. Rapea suklaakuori on täytetty tahmealla karamellilla, joka on valmistettu Medjool-taateleista, makeuttamattomasta Almond Breeze -juomasta, mantelivoista ja ripauksesta suolaa.
OHJE:
Ota valmiiksi esiin 15-koloinen silikonimuotti suklaata varten.
Suolakaramellin valmistamiseksi hienonna siemenettömät taatelit ja painele taatelipalat leveän veitsen kyljellä tahnaksi.
Lisää taatelimassa kattilaan, kaada päälle makeuttamaton Almond Breeze®, lusikoi joukkoon mantelivoi, vaniljauute ja ripaus suolaa. Kuumenna keskilämmöllä 6–8 minuuttia jatkuvasti sekoittaen kunnes makeuttamaton Almond Breeze -juoma sekoittuu taatelitahnaan ja muuttuu tahmeaksi karamelliksi.
Lusikoi seos kulhoon ja laita jääkaappiin jäähtymään.
Riko suklaapalat mikroaaltouunikelpoiseen kulhoon ja lisää kookosöljy.
Sulata suklaa mikroaaltouunissa teholla 600 W 2–3 minuuttia, kunnes se on täysin sulanut. Sekoita.
Lisää teelusikallinen sulatettua suklaata jokaiseen muottiin. Nosta sitten koko muottilevy ylös ja kallista sitä varovasti, jotta suklaa valuu täyttäen joka kolon. Käytä teelusikan kääntöpuolta päällystääksesi varovasti kaikki alueet, joissa ei ole suklaata.
Jäähdytä suklaakuorta 10–15 minuuttia jääkaapissa tai kunnes suklaa on jähmettynyt.
Täytä jokainen muotti teelusikallisella suolattua karamellia, noin ¾ täyteen, ja jätä yläreunaan tilaa suklaapohjaa varten.
Laita takaisin jääkaappiin 20 minuutiksi, jotta keskusta jäähtyy.
Ota esille silikonimuotti. Ohjeesta tulee n. 15 kpl isohkoja suklaita.
Laita takaisin jääkaappiin 20 minuutiksi.
Kun suklaa on kovettunut, ota koko muotti pois jääkaapista, poista suklaat muoteista ja nauti!
Säilytä suolakaramelli-mantelivoi-suklaat jääkaapissa ja syö ne 1 viikon kuluessa.
AINEKSET:
90 g Medjool taateleita kivettöminä
90 ml makeuttamatonta Almond Breeze-juomaa
3½ rkl mantelivoita
1 tl vaniljauutetta
ripaus suolaa
SUKLAAKUORI:
130 g 70 % vegaanista tummaa suklaata
1 tl kookosöljyä