Suklaatryffelit

OHJE:

Raasta suklaa kulhoon hienoksi.

Kaada Almond Breeze -juoma kattilaan ja lusikoi joukkoon kookoskerma, kookosöljy ja vaniljauute. Kuumenna varovasti miedolla lämmöllä ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Ota kattila pois liedeltä. Kaada sitten varovasti Almond Breeze-kookoskerma-seos raastetun suklaan päälle ja sekoita kunnes kaikki suklaa on sulanut*. Lisää sitten vaahterasiirappi ja sekoita.

Laita sivuun jäähtymään. Kun seos on jäähtynyt, peitä kulho ja laita se jääkaappiin noin 2 tunniksi.

Ennen kuin otat suklaatryffelisekoituksen pois jääkaapista, pilko 60 g suolattuja manteleita. Levitä mantelin palat lautaselle ja ota esille toinen lautanen.

Ota tryffeliseos jääkaapista; lusikoi seosta teelusikallinen kämmenelle ja pyörittele varovasti tasaiseksi palloksi. Pyörittele palloa sitten varon hienonnettujen pähkinöiden seassa. Kun pallot ovat suurin piirtein rouheen peitossa, aseta ne sivuun toiselle lautaselle.

Toista kunnes tryffeleitä on 9.

Tryffelit säilyvät parhaiten jääkaapissa ilmatiiviisti pakattuna – siis jos niitä sattuu jäämään!

*Maidon lisääminen raastettuun suklaaseen lämpimänä estää seosta halkeilemasta.

 

Für dieses Rezept wird Almond Breeze verwendet

Jaa ja tulosta resepti

AINEKSET:

50 ml Almond Breeze® -juomaa

60g suolattuja manteleita

100g 70 % vegaanista tummaa suklaata

30 ml kookoskermaa

1 rkl (15 g) kookosöljyä

1 tl vaniljauutetta

1,5 rkl vaahterasiirappia

Huom! Jos käytät 85 % tummaa suklaata lisää 2–3 rkl vaahterasiirappia

AIKATAULUTUS:

Valmisteluaika: 40 min

Anna jäähtyä 20 min ennen jääkaappiin laittamista

2 h tryffeliseoksen jähmettyminen

Valmistusaika: 3 h