Tattariblinit
Näissä pienissä vegaanisissa blineissä vallitsee pähkinäinen maku, ja ne sopivat täydellisesti tarjottavaksi alkupalaksi tai juhliin naposteltaviksi. Vaahdotettu säilykekikherneiden liemi eli aquafaba korvaa kananmunan valkuaiset ja luo täyteläisen rakenteen blinille.
OHJE:
Siivilöi aquafaba (kikhernepurkin neste) purkkiin. Kierrä kansi kiinni ja laita jääkaappiin jäähtymään pariksi tunniksi.
Tee blinitaikina vatkaamalla jauhot, makeuttamaton Almond breeze -juoma, hiiva ja ekstra-neitsytoliiviöljy isossa kulhossa, kunnes taikina on tasainen. Peitä liinalla sivuun kohoamaan 1 tunniksi.
Ota aquafaba jääkaapista ja kaada se kulhoon. Vatkaa aquafaba sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Tämä voi kestää noin 8 minuuttia.
Lisää leivinjauhe taikinaan ja sekoita se. Lisää sitten lusikalla varovasti vaahdotettu aquafaba lusikallinen kerrallaan.
Hiero paistinpannun sisäpuoli öljyllä kostutetulla talouspaperilla ja kuumenna pannu keskilämmöllä.
Lisää ruokalusikallisia taikinaa pannulle. Kypsennä blinejä pari minuuttia kummaltakin puolelta ja käännä ne, kun niiden pinnalle nousee pieniä kuplia ja ne muuttuvat kullanruskeiksi.
Nosta pannulta ja toista, kunnes kaikki taikina on käytetty.
Anna blinien jäähtyä. Tarjoa punajuurihummuksen, saksanpähkinöiden ja tillin kera.
Säilytä ilmatiiviissä astiassa ja syö 24 tunnin kuluessa.

AINEKSET:
70 g tattarijauhoa
60 g gluteenitonta jauhoseosta
150 ml makeuttamatonta Almond Breeze -juomaa
10 g kuivahiivaa
10 ml extra-neitsytoliiviöljyä
ripaus suolaa
70 g säilykekikherneiden lientä (aquafaba)
1 tl leivinjauhetta
1 rkl rypsiöljyä