Toffee-omenalatte

VALMISTUS:

Toffee-omenakastike – ohje: 

Lisää fariinisokeri ja mantelijuoma pieneen kattilaan ja keitä keskilämmöllä, kunnes sokeri liukenee ja seos alkaa kiehua hiljalleen – noin 10–15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. 

Poista lämmöltä ja sekoita joukkoon omenasose, voi ja suola. Anna makusiirapin jäähtyä kattilassa noin tunti huoneenlämpöiseksi.

Pullota ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä huoneenlämmössä enintään 2 viikkoa.

 

Latte – ohje: 

Kuumenna mantelijuoma maidonvaahdottimessa. Kaada vaahdotettu mantelijuoma mukiin ja kaada joukkoon espresso ja makusiirappi. Lisää päälle vielä makusiirappia sekä ripaus kanelia ja nauti.

Tässä reseptissä käytetään makeuttamatonta Almond Breeze -juomaa.
Jaa ja tulosta resepti

AINEKSET:

TOFFEE-OMENAKASTIKE:

2,5 dl fariinisokeria

175 ml Almond Breeze Unsweetened® -juomaa

65 ml sileää omenasosetta

1 tl voita

1/3 tl suolaa

LATTE:

200 ml Almond Breeze Barista® -juomaa

1 shotti espressoa (tai vastaava määrä pikakahvia)