Toffee-omenalatte
VALMISTUS:
Toffee-omenakastike – ohje:
Lisää fariinisokeri ja mantelijuoma pieneen kattilaan ja keitä keskilämmöllä, kunnes sokeri liukenee ja seos alkaa kiehua hiljalleen – noin 10–15 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.
Poista lämmöltä ja sekoita joukkoon omenasose, voi ja suola. Anna makusiirapin jäähtyä kattilassa noin tunti huoneenlämpöiseksi.
Pullota ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä huoneenlämmössä enintään 2 viikkoa.
Latte – ohje:
Kuumenna mantelijuoma maidonvaahdottimessa. Kaada vaahdotettu mantelijuoma mukiin ja kaada joukkoon espresso ja makusiirappi. Lisää päälle vielä makusiirappia sekä ripaus kanelia ja nauti.
AINEKSET:
TOFFEE-OMENAKASTIKE:
2,5 dl fariinisokeria
175 ml Almond Breeze Unsweetened® -juomaa
65 ml sileää omenasosetta
1 tl voita
1/3 tl suolaa
LATTE:
200 ml Almond Breeze Barista® -juomaa
1 shotti espressoa (tai vastaava määrä pikakahvia)