Vegaaninen Mac and Cheese
Klassinen amerikkalainen perinneruoka vegaanisella twistillä. Tämä makaronivuoka on nopea ja helppo valmistaa, ja siihen tuo lisämakua makea, keitetty purjo.
OHJE:
Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Paista yksi ruokalusikallinen öljyä isossa paistinpannussa. Lisää hienonnettu purjo ja valkosipuli. Kypsennä keskilämmöllä säännöllisesti sekoittaen 8-10 minuuttia, kunnes purjo on pehmennyt.
Vegaanisen juustokastikkeen valmistamiseksi sulata margariini keskikokoisessa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita. Lisää vähitellen makeuttamatonta Almond Breeze -juomaa. Vispaa jatkuvasti, kunnes kastike on tasaista ja kermaista. Lisää suola, pippuri, sinappijauhe, ravintohiiva ja kahta erilaista raastettua vegaanijuustoa. Jatka sekoittamista, kunnes vegaanijuusto on sulanut. Lisää sitten seokseen kypsennetty purjo.
Keitä makaroni pakkauksen ohjeiden mukaan. Valuta pasta ja kaada makaronit vegaaniseen juustokastikkeeseen. Sekoita. Kippaa makaronit ja juustokastike suureen vuokaan (noin 26 cm x 18 cm). Ripottele pinnalle lisää vegaanista juustoa.
Aseta uunin keskitasolle ja paista ensin 20 minuuttia, ja sen jälkeen korkeammassa lämpötilassa, kunnes pinta on kullankeltainen.
Tarjoile heti.
AINEKSET:
350g makaronia
VEGAANINEN JUUSTOKASTIKE:
100 g margariinia
85g gluteenitonta jauhoseosta
1 L makeuttamatonta Almond Breeze -juomaa
100 g vegaanista vaaleaa cheddaria raastettuna
60 g vegaanista keltaista cheddaria raastettuna
3 rkl ravintohiivaa
1 tl sinappijauhetta
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 rkl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 hienonnettu purjo
PÄÄLLE:
50 g vegaanista juustoa