Vegaaninen pestotäytteinen pasta

Herkullinen ja helppo ateria keskelle viikkoa. Jättimäiset pastakuoret ovat täytetty  vegaanisella juusto-pestoseoksella ja paistettu yksinkertaisessa tomaattikastikkeessa. 

OHJE:

Kuumenna uuni 190 asteeseen.

Keitä pasta runsaassa vedessä noin 10 minuuttia, valuta vesi pois ja aseta pasta sivuun.

Valmista pastatäyte. Murenna kasviperäinen juustovaihtoehto ja lisää kulhoon. Lisää neljä ruokalusikallista vegaanipestoa, kaada joukkoon makeuttamatonta Almond Breeze -juomaa, puoliksi raastettu sitruunan kuori ja ripaus mustapippuria. Painele vegaaninen kreikkalainen juustovaihtoehto ja muut ainekset lusikan kääntöpuolella tahnaksi.

Tomaattikastikkeen valmistamiseksi hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla ja kypsennä sipulia ja valkosipulia muutama minuutti, kunnes sipuli alkaa pehmetä. Lisää pilkotut kirsikkatomaatit ja kypsennä sipulin kanssa pari minuuttia ennen kuin kaadat joukkoon paseeratun tomaatin, makeuttamattoman Almond Breeze -juoman ja mausteet. Anna tomaattikastikkeen kiehua ja keitä vielä 10 minuuttia.

Täytä pastasimpukat vegaanisella juustopestotäytteellä.

Kaada tomaattikastike uunivuokaan (n. 25 cm x 18 cm) ja asettele täytetyt pastasimpukat kastikkeeseen.

Peitä vuoka foliolla, laita vuoka uunin keskitasolle ja paista 18 minuuttia.

Poista vuoka uunista ja ripottele ruuan päälle tuoreita basilikanlehtiä. Tarjoile heti.

Tässä reseptissä käytetään makeuttamatonta Almond Breeze -juomaa.
Jaa ja tulosta resepti

AINEKSET:

10 Conchiglionia eli simpukkapastaa

TÄYTE:

200 g kasviperäistä kreikkalaistyylistä juustovaihtoehtoa

40 ml makeuttamatonta Almond Breeze®-juomaa

4 rkl vegaanista pestoa

puolikkaan sitruunan kuori

ripaus mustapippuria

TOMAATTIKASTIKE:

1 rkl rypsiöljyä

1 valkosipulinkynsi

½ pilkottu punasipuli

390 g paseerattua tomaattia

6 puolitettua kirsikkatomaattia

30 ml makeuttamatonta Almond Breeze®-juomaa

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

TARJOILUUN:

tuoreita basilikanlehtiä