Vegaaninen suklaamousse
Nauti herkullisesta vegaanisesta suklaa-kardemummamoussesta. Valmistettu sekoitetusta cashew-kermasta, makeuttamattomasta Almond Breeze -juomasta, vegaanisesta tummasta suklaasta ja vatkatusta säilykekikherneiden liemestä eli aquafabasta.
OHJE:
Punnitse cashewpähkinät kulhoon. Kaada kulhoon kuumaa vettä, kunnes se peittää cashewpähkinät. Jätä likoamaan 2 tunniksi.
Valuta neste kikhernepurkista ja laita neste jääkaappiin jäähtymään vähintään 2 tunniksi. Säästä kikherneet esimerkiksi hummuksen valmistukseen.
Kaada keskikokoiseen kattilaan makeuttamaton Almond Breeze -juoma, vaahterasiirappi ja lisää kardemummapalot. Laita kattila liedelle ja hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja siirrä sivuun. Valuta cashewpähkinät.
Vatkaa 6 ruokalusikallista jäähdytettyä aquafabaa kunnes vaahtoon muodostuu jäykkiä huippuja. Vatkaamiseen menee vähintään 10 minuuttia.
Poista kardemummapalot makeuttamattomasta Almond Breeze-juomasta. Lisää valutetut cashewpähkinät ja makeuttamaton Almond Breeze -juoma ja sekoita tasaiseksi. Laita seos takaisin kattilaan. Kippaa sitten hienonnettu suklaa seoksen joukkoon ja sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä.
Kaada jäähtynyt suklaaseos vähitellen vaahdotettuun aquafabaan. Sekoita sulatettu suklaa hitaasti metallilusikalla kunnes seos on tasaista.
Kaada suklaamousse haluamiisi astioihin ja laita jääkaappiin jähmettymään 4 tunniksi tai mieluiten yön yli.
Tarjoile jähmettynyt mousse. Säilytä jälkiruoka jääkaapissa ja syö 3 päivän sisällä.
AINEKSET:
100 g cashewpähkinöitä
3 rkl vaahterasiirappia
200 ml makeuttamatonta mantelijuomaa
5 kardemummapalkoa
6 rkl jäähdytettyä säilykekikherneiden lientä (aquafaba)
100 g 85 % tummaa vegaanista suklaata rouhittuna