Vegaaniset kasvispullat

 

Herkulliset vegaaniset kasvispullat on valmistettu sienistä, linsseistä, voipavuista, yrteistä, mausteista ja makeuttamattomasta Almond Breeze –juomasta. Tarjoile sitruunaisen spagetin, tuoreen basilikan ja lehtipersiljan kanssa.

OHJE

Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja paloitellut sienet ja paista 15 minuuttia säännöllisesti sekoittaen kunnes sipuli on läpikuultavaa ja sienet kypsiä.

Lisää pannulle valkosipuli, tomaattipyree, paprika, fenkolinsiemenet ja kuivattu rosmariini. Jatka kypsennystä sekoittaen parin minuutin ajan.

Nosta pannu liedeltä ja kaada sieniseos tehosekoittimeen. Kaada joukkoon makeuttamatonta Almond Breeze -juomaa lisää valutetut voipavut, vihreät linssit, tuore persilja, pinjansiemenet, korppujauhot, sitruunankuori ja mausteet. Älä sekoita täysin sileäksi, jotta pullissa säilyy sopiva rakenne.

Pyöritä ruokalusikallinen seosta palloksi ja aseta lautaselle. Toista lopulla seoksella ja laita pullat jääkaappiin jäähtymään 40 minuutiksi. Tai valmista pallot edellisenä päivänä ja jätä ne jääkaappiin yön yli.

Kuumenna hieman öljyä isossa paistinpannussa ja paista vegaanisia kasvispullia 8–10 minuuttia usein käännellen, kunnes ne ovat ruskeita ja hieman rapeita ulkopuolelta.

Keitä valitsemasi pasta. Valuta pasta ja säästä vähän keitinvettä. Lisää pasta isoon kattilaan ja sekoita kattilassa säästetty keitinvesi, pari ruokalusikallista ekstra-neitsytoliiviöljyä, sitruunan mehu ja kuori sekä mustapippuria.

Tarjoile vegaanisten kasvispullien, tuoreen basilikan ja lehtipersiljan kanssa ja ripottele päälle paahdettuja pinjansiemeniä.

Tässä reseptissä käytetään makeuttamatonta Almond Breeze -juomaa.
Jaa ja tulosta resepti

AINEKSET:

1 rkl extra-neitsytoliiviöljyä

½ sipuli hienonnettuna

150 g sieniä pilkottuna

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 rkl tomaattipyreetä

1 tl savustettua paprikamaustetta

2 tl fenkolin siemeniä

½ tl kuivattua rosmariinia

40 ml makeuttamatonta Almond Breeze -juomaa

150 g voipapuja

150 g vihreitä linssejä

kourallinen tuoretta persiljaa silpottuna

2 rkl pinjansiemeniä

30 g gluteenitonta korppujauhoa

puolikkaan sitrunaan kuori

kunnon ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

LAUTASELLE MYÖS:

spagettia

2 rkl extra-neitsytoliiviöljyä

puolikkaan sitruunan kuori ja mehu

kourallinen tuoreita basilikanlehtiä ja lehtipersiljaa silpottuna

2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

ripaus mustapippuria